Skolinspektionens dag 2018

Årets konferens fokuserar på två specifika huvudområden: skolans arbete med de elever som vill komma längre i sin utveckling, och hur huvudmän och skolledare organiserar och leder för god kvalitet i utbildningen. Det här är konferensen för dig som vill ta del av aktuella och viktiga utvecklingsområden inom dessa områden.

Dagen ger dig resultaten från flera av våra senaste granskningar, exempelvis om utmanande undervisning, undervisningens organisation där det saknas behöriga lärare och kommunernas styrning av gymnasieskolan. Du får även med dig många goda exempel och framgångsfaktorer som du kan använda för att belysa och utveckla den egna verksamheten. 

Skolinspektionens generaldirektör Helén Ängmo medverkar. Särskilt inbjuden talare är universitetslektor Eva Pettersson från Linnéuniversitetet, som forskar kring området undervisning för elever med hög begåvning. Specialpedagogiska skolmyndigheten och Skolverket deltar, och de centrala elevorganisationerna Sveriges elevkårer, Sveriges elevråd och Sveriges elevråd Svea ger elevernas perspektiv.  

Konferensen leds av moderator Cecilia Garme som är politisk journalist, statsvetare med utbildning och skola i fokus.

Missa inte detta!


Helén Ängmo

Eva Petterson

Cecilia Garme

Anmäl dig under länkarna nedan:

19/11 – Stockholm, Münchenbryggeriet

21/11 – Göteborg, Folkets Hus

26/11 – Malmö, Malmömässan

Tid

Klockan 09.00-16.00

Målgrupp

Konferenserna vänder sig i första hand till dig som är skolledare, skolhuvudman, skol- och förvaltningschef, skolpolitiker eller med annan beslutsfattande eller strategisk roll inom skolområdet.

Program

Skolinspektionens dag 2018

Pris

900 kronor exkl. moms (1125 kronor inkl. moms). Förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe ingår. Anmälan är bindande, men vid förhinder kan platsen överlåtas till kollega utan att meddela Skolinspektionen i förväg.

Anmäl dig senast 31 oktober 2018. Vänta inte med din anmälan då konferenserna snabbt brukar bli fullbokade. 

Frågor om anmälan?

Kontakta anmälningsadministratören:
boka@meetagain.se, tfn. 08-664 58 00.

Frågor om konferensinnehållet? Kontakta Skolinspektionen:
skolinspektionensdag@skolinspektionen.se 

Välkommen till en spännande och aktuell dag med kunskap i fokus!