Webbinarium: Kommuners styrning av gymnasieskolan

Under webbinariet kommer vi att berätta om de utvecklingsområden som myndigheten kunde konstatera i de besökta kommunerna och varför det är så viktigt för eleverna att styrningen utvecklas. Du kommer även att få exempel på vad som är gemensamt för de huvudmän som arbetar framgångsrikt med styrning mot skolans kompensatoriska uppdrag. Vi beskriver åtgärder både på skolnivå och programnivå. Vi ger även exempel på huvudmannens stöd till lärare och åtgärder på elevnivå. Du kommer också att få del av goda exempel på uppföljning av resursfördelning och övergripande analys som ger huvudmannen kunskap om skolenheternas utvecklingsbehov.

Läs mer: http://www.skolinspektionen.se/kommuners-styrning

Medverkar gör: Projektledare Karin Lindqvist, Skolinspektionen, Maria Elmér, Skolverket och Anton Waara, Jämtlands gymnasieförbund.

Vad är ett webbinarium?

Det är ett seminarium som hålls via webben. Det finns möjlighet att ställa frågor till vår expertpanel samt ta del av andra deltagares frågor. 

Här kan du se inspelningar av tidigare webbinarier och prenumerera på inbjudningar till våra kommande webbinarier: Webbinarier

Vi kommer att lägga upp webbinariet i efterhand, samt PowerPoint-presentationen.