Skolinspektionen

Nyhetsbrev nr 4

Vår senaste granskning

Att motivera ungdomar tillbaka till utbildning
Ungdomar utan gymnasieutbildning löper större risk att hamna i utanförskap och arbetslöshet. Det är därför viktigt att kommunerna gör aktiva insatser för denna grupp, i första hand att motivera tillbaka dem till utbildning. Ändå visar Skolinspektionens granskning att många kommuner brister i det så kallade aktivitetsansvaret.
Läs mer.  

Webbinarier

Webbinarium om undervisning i idrott och hälsa
Välkommen att delta i ett webbinarium som Skolinspektionen anordnar om undervisning i idrott och hälsa.
Tid: Tisdagen den 18 september kl. 15:00-16:00
Läs mer.

Titta i efterhand!

  • Skolbiblioteket som pedagogisk resurs

Till webbinarier på skolinspektionen.se


Andra nyheter

Skolinspektionens dag 2018
Nu är anmälan öppen till höstens stora konferensserie Skolinspektionens dag. Temat för året är "Att organisera och leda utmaningar".
Läs mer.

Skolinspektionen på Bokmässan
Den 27 och 28 september kommer Skolinspektionen att delta på Bokmässan med ett seminarium och en föreläsning om skolbiblioteken som pedagogisk resurs.
Läs mer.

Huvudmäns jämförande analyser svaga när det gäller betygssättning
Att sätta betyg är en komplex process. Kunskapskrav ska tolkas, elevuppgifter bedömas och slutligen ska ett samlat underlag av elevprestationer vägas ihop till ett betyg. För att betygen ska bli rättvisa och likvärdiga behöver därför lärare goda förutsättningar i sitt arbete med betygssättning. Det behövs även ett jämförande och analyserande arbete från huvudmännens sida.
Läs mer. 


Följ oss i sociala medier

Vill du tipsa någon annan om nyhetsbrevet?

Den här länken kan du skicka till någon du tror skulle vilja läsa Skolinspektionens nyhetsbrev: skolinspektionen.se/nyhetsbrev