Förskoleenkäten HT 2015

Totalt svarade 22 963 vårdnadshavare på enkäten. I mindre kommuner genomfördes enkäten i alla förskolor i kommunen. I större kommuner genomfördes enkäten på ett slumpmässigt urval av förskolorna. Både kommunala och fristående förskolor har ingått i undersökningen.

Föräldrar till alla barn på förskolorna har ombetts svara på enkäten. Frågorna handlar bland annat om trygghet och omsorg, förskolans arbete med värdegrunden och barns inflytande, utveckling och lärande, samt vårdnadshavares uppfattning om den information de får från förskolan om sitt barn.

Det finns en rapport för varje förskola som deltagit i enkäten. Det finns också en rapport för varje kommun som ingått i enkäten. Här kan du ladda ner rapporterna:
Siris.skolverket.se: Förskoleenkäten (extern länk, nytt fönster)

Dessa kommuner deltog

De här kommunerna deltog i enkätundersökningen hösten 2015: Berg, Eda, Hässleholm, Jokkmokk, Jönköping, Karlshamn, Kävlinge, Laxå, Lekeberg, Lerum, Lessebo, Lilla Edet, Linköping, Lysekil, Mark, Mölndal, Mörbylånga, Ragunda, Simrishamn, Skellefteå, Sollefteå, Stockholm, Strömsund, Svedala, Sölvesborg, Tibro, Tjörn, Tranemo, Trelleborg, Vara, Vilhelmina, Vingåker, Ystad, Årjäng, Åstorp, Älvsbyn, Örebro och Östra Göinge.

Enkäten en del av granskning av förskolan

Enkäten är en del av Skolinspektionens granskning av förskolan, som sker på uppdrag av regeringen. Resultatet kommer att användas som underlag för myndighetens rapportering till regeringen, i syfte att ge en så fyllig bild som möjligt av förskolans kvalitet i Sverige. Enkätresultatet används även som ett av flera underlag i Skolinspektionens regelbundna tillsyn av kommunernas styrning och utveckling av sina förskolor. Läs mer:
Förskoleenkäten