Webbinarium om fritids 23 februari

När: Fredagen den 23 februari kl. 10:00-11:00

Fritidshemmen har sedan 2010 ett tydligt uppdrag att stimulera elevernas utveckling och lärande. Men fritidshemmens undervisning är ofta osynlig i skolans praktik, eftersom många rektorer inte prioriterar styrning och ledning av verksamheten.

Vår övergripande slutsats är att det finns stora möjligheter att stimulera elevernas utveckling och lärande inom ramen för fritidshemmens undervisning, men att dessa möjligheter inte tas tillvara i tillräcklig grad. Det är viktigt för elevernas utveckling att det lärande uppdraget blir tydligt och prioriterat på fritidshemmen.

Under webbinariet kommer Lena Stadler och Hanna Antonsson som utgjort projektledning för granskningen att berätta om granskningens resultat. Du kommer också att ha möjlighet att ställa frågor och få svar från dem och Ingela Aksell från Skolverket.

Läs mer om vår granskning av fritids.

För att delta:

Fredagen den 23 februari klickar du på länken: http://skolinspektionen.adobeconnect.com/skolinspektionen/ cirka tio minuter innan start, det vill säga kl. 9:50. Där ska du välja Enter as Guest, och därefter skriva in ditt namn och ort, exempelvis: Bertil Hansson, Sollefteå

100 första kan chatta

De 100 första som loggar in kan ställa frågor och diskutera över en chatt. Övriga kan följa hela sändningen och chatten live, men inte själva delta i chatten. Kommer du inte in direkt, läs anvisningarna och klicka på den nya länken som visas.

Förutsättningar:

En dator med stabil internetuppkoppling och Flash player version 10.1 eller högre (på iPad kan du använda webbläsaren Photon), högtalare eller hörlurar för att kunna lyssna.

Du kan i förväg kontrollera dina förutsättningar genom att klicka på denna testlänk: https://skolinspektionen.adobeconnect.com/common/help/en/support/meeting_test.htm

Vid problem eller tekniska frågor, ring vår tekniska support på 072-729 41 11

Webbinariet kommer spelas in och kommer också kunna ses i efterhand på myndighetens webbplats. Här hittar du inspelningar av samtliga webbinarier som Skolinspektionen anordnat