Till huvudinnehåll
sid23
Publicerad: 28 september 2023

Välkommen till Skolinspektionens dag 2023!

På onsdag den 6 december är det dags för Skolinspektionens dag. Generaldirektör Helén Ängmo hälsar välkommen till en dag med rubriken ”Skola med hög kvalitet – för alla elever i hela landet”.

Program och medverkande

Program och medverkande

Hur skapar vi en skola med hög kvalitet i hela landet när förutsättningarna är så olika? Hur kan skolan arbeta för att varje elev ska nå så långt som möjligt oavsett bakgrund, var man bor eller vilka förutsättningar som finns i verksamheten?

Det är några av de frågor som vi ska diskutera och fördjupa oss i under Skolinspektionens dag 2023: Skola med hög kvalitet – för alla elever i hela landet.

Under dagen kommer vi att dela med oss av kunskap och insikter från våra rapporter, bland annat av en våra senaste rapporter om grundskolor i kommuner med låg utbildningsnivå.  Huvudmän och rektorer från olika verksamheter delar med sig av erfarenheter och goda arbetssätt. Vi kommer även få lyssna till fördjupande samtal med forskare och andra experter.

Dagen leds av moderator Johan Wester som kommer att se till att det blir gott om utrymme för nätverkande och erfarenhetsutbyte med andra som står inför liknande möjligheter och utmaningar.

Skolinspektionens dag vänder sig i första hand till huvudmän, chefer för skol- och utbildningsförvaltningar, rektorer och utvecklingsansvariga.

Varmt välkommen!

Möt de medverkande på Skolinspektionens dag

Vi har frågat några av de medverkande hur de ser på dagen och årets tema - "en skola med hög kvalitet för alla elever i hela landet". Deras svar kan du läsa via länken nedan.

Möt de medverkande på Skolinspektionens dag

Håll dig uppdaterad med Skolinspektionens nyhetsbrev!

Med Skolinspektionens nyhetsbrevet håller du dig uppdaterad om våra senaste rapporter och aktiviteter och du får samtidigt en bra överblick över vår verksamhet.

Prenumerera här