Till huvudinnehåll
medverkande sid 2024
Publicerad: 18 juni 2024

Välkommen till Skolinspektionens dag 2024

Den 29 november är det dags för Skolinspektionens dag som i år äger rum i Stockholm. Rättvisa betyg, jämställdhet i skolan och undervisning i källkritik – det är några av programpunkterna under dagen.

– På Skolinspektionens dag i höst samlar vi ihop viktiga resultat från vår granskning och diskuterar dem tillsammans med intressanta gäster. Det är ett utmärkt tillfälle att träffa våra målgrupper. I år kommer vi inte att kretsa kring ett enskilt tema utan det blir mer som ett smörgåsbord av aktuella iakttagelser från vår inspektion, säger generaldirektör Helén Ängmo och hälsar varmt välkommen!

Anmälan och program

Erbjudande fram till den 20 augusti: Anmäl två personer för fysiskt deltagande, betala endast för en person.

Till anmälan och program

Anmälan sker via eventverktyget Lyyti och administreras (även betalning/faktura) av eventbyrån Herr Omar. 

Kort om dagen 

Vad ser Skolinspektionen när vi inspekterar skolor – vilka är de största utmaningarna? Och hur tas våra resultat och analyser om hand av skolhuvudmän och skolledare? På programmet för dagen står bland annat: Är betygen rättvisa och hur kan de analyseras, jämställdhet i skolan, undervisning i källkritik, kommuners tillsyn över förskolor och erfarenheter och utmaningar med vuxenutbildningen.

Du kommer att få lyssna till fördjupande samtal med Skolinspektionens utredare samt forskare och andra experter. Samtidigt blir det ett utmärkt tillfälle att träffas och utbyta kunskap med andra som står inför liknande möjligheter och utmaningar.

Dagen leds av moderator Kattis Ahlström som kommer att guida oss genom dagen och se till att det blir gott om utrymme för nätverkande och erfarenhetsutbyte. Huvudtalaren Emma Frans kommer att dela med sig av verktyg för kritiskt tänkande i informationshantering som är oumbärligt i dagens digitala landskap.

Fysiskt och digitalt deltagande 

Vi hoppas att få träffas på plats i Stockholm – där det ges tid och möjlighet att nätverka och byta erfarenheter med varandra. Det är även möjligt att delta digitalt på distans. Kan du inte vara med på plats? Då missar du möjligheten till nätverkande, men får tillgång till hela scenprogrammet som livesänds digitalt.

Eventet vänder sig i första hand till huvudmän, chefer för skol- och utbildningsförvaltningar, rektorer, skolpolitiker och utvecklingsansvariga.

Tid och plats

Tid: kl 10.00-15.30 den 29 november 2024
Plats: Aula Magna (Frescati) Stockholm