Skolinspektionen

Skolinspektionens nyhetsbrev nr 6, 2018

Skolinspektionens dag
Nu är konferensserien Skolinspektionens dag avslutad för i år. Du kan ta del av informationsmaterial från konferenserna på vår webbsida, och inom kort kommer även en inspelad och teckentolkad film att finnas tillgänglig här.
Här finns informationsmaterialet från konferenserna

Vad är regelbunden kvalitetsgranskning?
Ett viktigt syfte med regelbunden kvalitetsgranskning är att kunna ge en nyanserad återkoppling till skolor. Granskningen ska bidra till att höja utbildningens kvalitet i svensk skola genom att fokusera på en god utbildning i en trygg miljö för alla elever.
Läs mer om granskningarna, och se en film med vår generaldirektör om metoden

Skolinspektionen 10 år
I år fyller Skolinspektionen 10 år. Vi har uppmärksammat det med en broschyr om våra 10 första år. I början av november höll vi också ett frukostseminarium om Skolinspektionens vägval, utveckling och framtid.
Se en kort film från frukostseminariet 
Läs nyheten och ladda ner broschyren


 

Skolinspektionens Youtube-kanal

I vår Youtube-kanal samlar vi alla våra informationsfilmer, webbinarier, inspelade konferenser osv. Våra senaste filmer handlar om:


Vår senaste granskning

Undervisning om källkritiskt förhållningssätt i svenska och samhällskunskap
Skolan har en viktig roll när det gäller att utbilda elever i ett källkritiskt förhållningssätt för att de ska kunna utvecklas till informerade och ansvarsfulla medborgare. Ett källkritiskt förhållningssätt omfattar förmågorna informationssökning och källkritik. I undervisningen finns utmaningar när det gäller att utveckla elevers förmåga att kritiskt söka, granska och värdera information i digitala och andra källor.
Ladda ner rapporten
Läs debattartikeln som publicerades i Dagens Samhälle

Kommande granskning

Snart publicerar vi kvalitetsgranskningen om gymnasieskolors arbete med att ge en utmanande undervisning till högpresterande elever. Håll utkik på skolinspektionen.se.

Webbinarier

Titta i efterhand!
Till webbinarier på skolinspektionen.se

Följ oss i sociala medier

Vill du tipsa någon annan om nyhetsbrevet?

Den här länken kan du skicka till någon du tror skulle vilja läsa Skolinspektionens nyhetsbrev: skolinspektionen.se/nyhetsbrev